2019 avroppade Trafikverket nya VMS skyltar för att ersätta 5st befintliga VMS skyltar som satt uppe redan, detta görs med jämna mellanrum för att säkerställa kvalitén på budskapen samt för att kunna föra tekniken framåt med nya möjligheter så som flera olika typer av budskap.
Nya skyltar gör också att man sakta men säkert kan migrera över dom dripp-skyltar som dom även kallas till nya mordernare styrsystem.

Trafiksystem Väst har på uppdrag av Trafikverket i Region Syd att ta ner gamla VMS-skyltar och montera nya i samband med att Trafikverket har avroppat nya skyltar på sitt ramavtal.

Leverantören på 3st av skyltarna är Ortana och har efter godkända tester i Turkiet, leverantören av dom andra 2 är levererande av Chainzone och har testat och godkänts hos leverantören i China, skyltarna har sedan skickats till Sverige för montage och inkoppling av Trafiksystem.

VMS skyltar används längs Sveriges vägar för att informera om händelser i trafiken, till exempel olyckor, händelser och planerade arbeten som kan störa trafiken. På Trafikverkets hemsida kan man läsa mer om ITS och teknik i trafiken

Comments are closed